Ambulans Hizmetleri
İki tür kara ambulansı vardır, acil ambulanslar – kırmızı şeritli ve hasta nakil ambulansları – mavi şeritli. Hasta nakil ambulansında çalışan Doktor + Acil Tıp Teknisyeni veya Paramedik + Şoför, Acil Tıp Teknisyeni veya Paramedik + Şoför.
Tıbbi ekipman açısından, acil ambulanslar, yoğun bakım hasta transferleri ve acil ilk müdahale ekipleri için tıbbi malzemeleri içerir. Hasta taşıyan ambulanslar da stabil hasta nakli için daha uygundur.
Acil bir durumda, çağrı merkeze ulaştığı anda operasyon başlar. Tedavinin yerinde tamamlanması veya en uygun sağlık kuruluşuna nakledilmesi ve hastanın doktorla görüşüp odasına alınması ile sona erer. Hastaya ulaştıktan sonra tıbbi değerlendirme yapılır ve hastaya yerinde müdahale edilerek tedavi edilmesi veya ileri tetkik ve tedavi için hastayı bir sağlık kuruluşuna sevkine karar verilir.
Mavi Şerit / Hasta Nakil Ambulansı
Hastalarınızı hastaneden eve, evden hastaneye veya şehir içi veya şehir dışı bir merkeze taşımak için hasta nakil araçları kullanılmalıdır. Mavi çizgili bu hasta nakil ambulansı gerekli müdahale ekipmanları ile donatılmıştır. Hastalar alanında uzman kişiler tarafından güvenli bir şekilde transfer edilir ve müdahale etme hakkına sahiptir. Mevcut bir hastalığı olan bir hastanın normal bir binek araçta seyahat etmesi güvenli değildir. Dolayısıyla bu durumda ambulans hizmetlerine erişim hastanın sağlığı açısından önemlidir.
Gideceğiniz hastaneyi belirlemek veya acil bir durumda sizi en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmek için hasta nakil ambulansını kullanabilirsiniz. Hastanede özel ambulanslar bulunduğu için devlete ait ve özel ambulans ayrımı yapılmamaktadır. Standart hizmet ücretleri, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen rakamları kullanır.
Sadece transit mesafesinin uzunluğu fiyatın değişmesine neden olacaktır. Yönetmeliğe göre mesafelerde şehir içi ve şehir dışı fark etmeksizin kat edilen km başına fiyat eklemesi yapılmaktadır.